Tartu ülikooli avaldas vastuvõetute nimekirjad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli sambad
Tartu Ülikooli sambad Foto: Sille Annuk

Täna avalikustas Tartu ülikool vastuvõetute nimekirjad 3830 õppekohale. Ülikooli teatel on on avalduse esitanud üliõpilaskandidaadid saanud ka esimese tagasiside sissepääsemise osas. Kõigile, kes ületasid lävendi, on õppekoht garanteeritud.

Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo märkis pressiesindaja vahendusel, et õppimatuleku kinnitamise tähtaeg on 20. juuli ning sellest tuleb kindlasti kinni pidada. «20. juulist alates täidame vabu kohti kuni 19. augustini ehk tegelikult selle ajani säilib ka pingereas olevale kandidaadile võimalus sisse saada. Pärast 20. juulit hakatakse pingeridu täitma jooksvalt ning õppimatuleku kinnitamiseks on aega kaks päeva.»

Tänavu esitati 2311 bakalaureuseõppe, 1357 magistriõppe ja 162 doktoriõppekohale kokku 11 139 avaldust. Huvitav on fakt, et enam kui 50 protsenti kõigist tänavu gümnaasiumi medaliga lõpetanutest soovib õppida Tartu ülikoolis.

Vastuvõetute nimekirjad on avaldatud www.sais.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles