Vinski tembutab koos rääkiva harakaga

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Laulupeomuuseumis etendub Vinski lugude teine jagu "Vinski ja Vinsentti".
Tartu Laulupeomuuseumis etendub Vinski lugude teine jagu "Vinski ja Vinsentti". Foto: Kristjan Teedema

Emajõe suveteater etendas mullu suvel Tartu laulupeomuuseumi vabaõhulaval menukalt soome kirjaniku Aapeli lugu «Üle linna Vinski». Laupäeval saavad Vinski seiklused taas hoo sisse ja esietendub muusikalise koguperelavastuse järg «Vinski ja Vinsentti».

Uues lavastuses tegutseb Vinski koos rääkiva haraka Vinsenttiga. Kahekesi panevad nad mängu oma detektiivioskused, mida on vaja seoses linna etendusi andma saabuva tsirkusega Tingel Zum Tangel.

Kuna Emajõe suveteatril oma tsirkuseartiste pole, loodeti need leida tartlaste hulgast. Selleks korraldati juuni alguses Karlova teatris ülevaatus, kuhu olid oodatud osalema kõik, kellel mõni tsirkusenumber varuks.

Oma oskusi tuli näitama 15 inimest, kellest enamik olid täiskasvanud. Laupäeval esietenduvas lavastuses saab näha mustkunstitrikke, kaameli tantsu ning akrobaatikanumbrit.

Vigurpoisi Vinski tegemisi saadab lõbus laul. Lavastuse muusikalise kujunduse on teinud Toomas Lunge, kes pälvis mullu etendunud Vinski lugude esimese osa originaalmuusika eest Eesti teatri aastaauhinna.

Kuigi osa etendusi on välja müüdud, leidub ka neid, kuhu saab veel pileteid soetada.

«Vinski ja Vinsentti»

Aapeli kirjutatud loo dramatiseerija, laulusõnade autor ja lavastaja on Andres Dvinjaninov.

Kunstnik Maarja Meeru (Vanemuine), helilooja Toomas Lunge.

Tõlkija Välja Künnap.

Mängivad Liina Tennosaar, Marika Barabanštšikova (Vanemuine), Leino Rei, Margus Jaanovits (Vanemuine), Riho Kütsar (Vanemuine), peaosas Karl Kristjan Puusepp või Mikk Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles