Skulptori juubelit tähistatakse kunstipäevaga

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E. Bergmanni tehtud Ferdi Sannamehe büst.
E. Bergmanni tehtud Ferdi Sannamehe büst. Foto: E. Bergmann

Homme on Otepää lähistel kunstipäev, kus saab osaleda skulptuuritöötubades, vaadata näitusi ja kuulata elavat muusikat. Meeleoluka sündmusega tähistatakse skulptor Ferdi Sannamehe juubeliaastapäeva.

Skulptor Ferdi Sannamehe 120. sünniaastapäeva peetakse Arula külas, Madsa ja Lutsu taludes. Pidulik avaminec on kell 13 pärast mida räägib kunstiajaloolane Enrico Talvistu Ferdi Sannamehe elust ja tööst.

Kell 14.30 pakutakse lõunaks suppi ja pärast seda juhendavad kunstnikud Aili Vahtrapuu, Tõnis Kriisa, Tiiu Esnar ja Tiia Vali töötubasid.

Lisaks tegutsevad terve päeva puuvõlurid ja saab vaadata näitusi pisiplastika konkursile saabunud töödest ja fotonäitust Ferdi Sannamehe töödest. Muusikalisi vahepalasid esitab Elva ansambel «Roosid».

Päeva lõpetab pisiplastika konkursi parimate väljakuulutamine, tänukirjade üleandmine ja tort. Žürii esimeheks on Hannes Starkopf.

Otepää bussijaamast väljub pidustustele eribuss kell 12.30 ja viib päeva lõppedes huvilised tagasi Otepääle. Koha broneerimiseks tuleb kirjutada eike.tasa@gmail.com.

Ferdi Sannamees (1895–1963) oli Eesti skulptor. Sannamees oli kunstiühingu «Pallas», Eesti Kujutavate Kunstnikkude Keskühing (EKKKÜ) ja Eesti Kunstnike Liidu liige. 1939. aastal oli üheks Eesti Kujurite Keskühingu asutajateks.

Sannamehe üks tähendusrikkamaid töid on 1927. aastal valminud Vabadussõja monument «Reaali Poiss».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles