Linnamuuseumis avati näitus raamatugraafiku töödest

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati linnamuuseumis silmapaistva maalija ja raamatugraafiku Lüüdia Vallimäe-Margi illustratsioonide väljapanek «Suur Peeter ja Väike Peeter».

Lüüdia Vallimäe-Mark (1925–2004) kujundas oma eluajal kaksteist lasteraamatut. Tuntumateks neist on Juhan Kunderi «Suur Peeter ja Väike Peeter», Ellen Niidu «Midrimaa» ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldi «Kullaketrajad».

Samuti on kunstnik illustreerinud mõned aimeraamatud ja luulekogud. Mitu tema kujundust on auhinnatud kaunimate raamatute võistlustel.

Elupõline tartlane Vallimäe-Mark sai kunstihariduse kõrgemas kunstikoolis Pallas ja Tartu riiklikus kunstiinstituudis aastail 1943–1949. Aastast 1957 oli ta kunstnike liidu ja aastast 1992 kunstiühingu Pallas liige.

Eksponeeritud teosed pärinevad Tallinna ja Tartu erakogudest ning Tartu kunstimuuseumist, raamatud Eesti kirjandusmuuseumi arhiivraamatukogust.

Näitus jääb avatuks 3. oktoobrini. See on kolmeteistkümnes väljapanek kunstiühingu Pallas ja Tartu linnamuuseumi koostöös 2001. aastal sündinud sarjas «Tundmatu Pallas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles