​Tartu linn müüb hooldusfirma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linn plaanib veel sel aastal müüki panna Tartu Elamuhalduse aktsiaseltsi. Müügi otsustamine on praeguse plaani järgi arutlusel volikogu septembri istungil.

Tartu Elamuhaldus on kinnisvarahoolduse ettevõte ja praegusel kujul tegutsenud aastast 2002. Linna poliitiline juhtkond on aga jõudnud samale seisukohale nagu volikogu revisjonikomisjon juba mõni aeg tagasi, et sellise äriühingu pidamine ei ole otstarbekas.

«Elamuhaldus osaleb riigihangetel nagu tavaline eraettevõte, linn ei saa otse suunata töid sinna,» ütles Tartu Elamuhalduse nõukogu esimees ja Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. «Meil ei ole põhjust tegutseda erasektoris.»

Linn on uurinud tõenäolist müügihinda, see jääb vahemikku 200 000 - 300 000 eurot. Põhiline vara on lepingud ehk turuosa, mis võiks konkurentidele huvi pakkuda. Semilarski lisas, et kaalumisel oli, kas müüa ettevõtte erasektori osa, kuid praeguse kava järgi läheks müüki kogu ettevõte. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles