Hansapäevadel õitsesid äri ja kultuur

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade raekoja platsile.
Vaade raekoja platsile. Foto: Kalev Saar

Nädalavahetusel peetud XX Tartu hansapäevadega jäid müüjad ja korraldajad rahule.

Hansalaadal kirjuid kleite ja seelikuid müünud Keerukoja üks algatajatest on Kristi Raudnagel. Tema sõnul oli laat tore, huvilisi tuli aga nii palju, et ise ringi vaatamiseks võimalust väga polnud. «Võiks öelda, et läks isegi paremini kui arvasime,» ütles Raudnagel.

Loomulikult mindi osa kaubaga tagasi kodupoodi, sest riideid müües peab ühte toodet olema kaasas erinevates suurustes, seega ei saa eeldada, et kõik kaubaks läheb. Raudnagel ühtki müüjat enneaegselt asju pakkimas ei näinud, laat kestis rõõmsalt lõpuni.

Maitseelamuste koda pani sel aastal püsti maitseelamuste linna ja korraldas seal paar põnevat võistlust. Linna ühe pealiku Triinu Akkermanni sõnul läks neil esimese aasta kohta väga hästi, rahvast oli piisavalt ja võistlejaid ka, ei saanud nuriseda millegi üle.

«Paljudel on vaja suures melus rahulikumat kohta, seda me pakkusimegi ühes eestimaise kvaliteettoiduga,» ütles Akkermann. Kui võimalust on tulevad nad järgmisel aastal jälle, sest Akkermanni hinnangul on vaja kohta, mis esindaks just Eesti toitu ja kus saaks rahulikult istudes seda nautida.

Hansalaadal olid esindatud ka Breti juustud. Firma juhataja Aigar Brett rääkis, et laadal on kõige olulisem oma toote tutvustamine ja kontaktide loomine. Kontakte said nad palju ning selle üle on Bretil hea meel. Hansalaadal on nad varemgi käinud ning tulevad ka järgmistel kordadel, et ikka nähtaval olla ja mitte unustusse vajuda. Breti sõnul on laat väga hea koht, kus endale reklaami teha.

Hansapäevade projekti pealik Jaanus Tepomees oli samuti väga positiivselt meelestatud. «Arvestades tingimusi, näiteks ilma, läks kõik suurepäraselt, ühtegi suurt takistust ette ei tulnud,» ütles ta. Kuna Jõelava oli tänavu täiesti uus, siis seal esines väikseid viperusi, kuid kõik sai lahendatud.

Tepomehel oli hea meel, et galakontserdil oli palju kuulajaid. Hinnanguliselt võis kohal olla 700 pealtvaatajat, tribüünid ja vahekäigud olid rahvast täis. Kui Tepomees hiljem esinejatega rääkis olid nemadki rahul, sest jõelaval olevat erakordselt mõnus esineda. «Kuna artistid olid rohkemal või vähemal määral Tartuga seotud, siis oli esinemises tunda ka kodusoojust,» ütles Tepomees.

Tepomees ei tea veel öelda, kas ka järgmisel aastal on tema peakorraldajaks. «Kes teab, mis elu toob, kuid mul on alati rõõm selliseid üritusi teha, sest meeskond oli super – nendega läheksin luurele küll,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles