Tartu eelarve täitub riigi abiga hästi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Poole aasta laekumised kokku löönud Tartu linn leidis, et linna eelarvesse on jõudnud juba  57 protsenti tänavuseks planeeritud tuludest. Eelarve täitumise kõrge protsent tuleb sellest, et riigieelarvest laekus osa raha avansina.

Abilinnapea Kajar Lemberi sõnul on kuue kuuga linnaeelarvesse  tulnud 73,6 miljonit eurot, mis moodustab 57 protsenti tulude eelarvest. «Viimastel kuudel on maksulaekumine kulgenud tõusvas joones,» lisas ta. See on tema kinnitusel võimaldanud sel suvel ka rohkem panustada haridusasutuste remonti.

Põhitegevuse tulusid laekus 66,8 miljonit eurot. Suurimaks tuluallikaks on üksikisiku tulumaks, mis moodustab ligi poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 30,2 miljonit eurot. Maksutulusid kokku laekus 31,2 miljonit eurot ja kohalikest maksudest (reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks, parkimistasu) laekus kokku 0,6 miljonit eurot.

Toetusi põhitegevuseks sai linn 26,6 miljonit eurot (põhiliselt riigieelarvest tasandus- ja toetusfondist). Kaupade ja teenuste müügist laekus 8,6 miljonit eurot. Muid tulusid saadi 0,3 miljonit eurot.

Põhitegevuse kulud olid 55,7 miljonit eurot ehk 50 protsenit eelarvest. Suurimad väljaminekud, enam kui pool põhitegevuse kuludest, on olnud hariduse valdkonnas summas 32,6 miljonit eurot.

30. juunil oli linna raha jääk 16,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles