Tüdrukud kogusid haigete laste heaks Hansalaadal 200 eurot

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Karis (vasakul) ja Merili Ginter Tartu hansalaadal käsitööesemeid müümas. Esimene laadapäev.
Triin Karis (vasakul) ja Merili Ginter Tartu hansalaadal käsitööesemeid müümas. Esimene laadapäev. Foto: Aime Jõgi

Diabeeti põdevaid lapsi aidata soovivad Merili Ginter ja Triin Karis kogusid Tartu hansalaadal käsitööesemeid müües umbes 200 eurot.

Laupäeval kauplesid nad hommikust õhtuni, pühapäeval tuli neil aga väga tiheda vihmasaju tõttu asjad siiski varem kokku pakkida.

Hoolimata kõigest kinnitasid Merili Ginter ja Triin Karis, et kogemus oli supertore. Nad said kuhjaga õppetunde, kuidas järgmistel laatadel paremini tegutseda.

Tüdrukud tõdesid, et laadal kaubelda on tõesti raske, kuna müüjate vaheline konkurents on suur ja kõigil näib olevat midagi head, mida pakkuda.

Üks õppetund oli nende sõnul see, et tuleb ennast rohkem usaldada ja mitte enesekindlust kaotada.

«Kui inimesed juba tükk aega meie leti ligi ei tulnud, siis tekkis allaandmistunne ja kahtlused, kas me ikka saame hakkama,» rääkis Merili Ginter. «Kuid alla ei saanud me anda, sest mõtlesime, et siis veaksime alt kõiki käsitööesemete valmistajaid ning ka Eesti laste ja noorte diabeedi ühingut.»

Tüdrukute käsitööesemeid täis lett asetses kaubahalli vastas pargis. Lisaks tavalisele müügile katsetasid nad loteriiga, kus iga loos võitis. Merili Ginter ütles, et loterii sobis eriti lastega peredele.

Järgmisena müüvad tüdrukud kogutud käsitööesemeid Tartu maarjalaadal 5. septembril.

Sel nädalalõpul lähevad Merili Ginter ja Triin Karis Eesti laste ja noorte diabeedi ühingu perelaagrisse, mis leiab igal aastal aset Olustveres.

«Me soovime lähemalt tuttavaks saada nende inimestega, kelle peres kasvab diabeeti põdev laps, ja vaadata, kuidas nad päriselus hakkama saavad ning kaasa lüüa laagri kõikides ühistegevustes,» ütles Merili Ginter.

Merili Ginter ja Triin Karis lõpetasid sel kevadel Miina Härma gümnaasiumi üheksanda klassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles