Galerii: Kamari rahvas trallis rannas ja vees

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põltsamaa vallas asuva Kamari paisjärve ääres korraldas kohalik haridusselts laupäeval taas suure veetralli, mis pakkus kohalikele elanikele aga ka kaugemalt tulnutele tegutsemislusti terveks päevaks.

Üritus algas juba varahommikul kella 6 paiku, mil 17 kogenumat aga ka nooremat huvilist asus võistu kala püüdma. Neptun neid väga ei soosinud, kuid uimelisi siiski tabati. Suurim saak oli 800-grammine haug.

Ennelõunal said soovijad end proovile panna ujumisvõistlusel üle Kamari paisjärve. Ehkki veetemperatuur oli Põltsamaa jões sel päeval 16 kraadi ja järves kraadi võrra soojem, leidus siiski soovijaid, kes läksid enam kui 400-meetrisele distantsile. Samal ajal peeti ka rannavõrkpalli turniiri ning tööd alustasid erinevad veeatraktsioonid.

Saadaval olid vesirattad, paadid, saunad ja parv. Järjekorrad looklesid kahel paadisillal. Neist ühel aitasid instruktorid soovijaid vee peal püsivate pallide sisse, et neis siis joosta ja hüpata. Veelgi rohkem oli aga neid, kes soovisid, et mootorpaat neid kiire hooga kummimadratsil mööda vett lohistaks.

Tänavusele suvele kohaselt ei pääsenud seegi üritus vihmast ning paar tugevat sahmakat sundisid inimesi varju otsima. Õhtupolikul ilm jälle paranes ning soovijad said vee peal lustida nii palju kui jaksu. Järgnes kontsert ja simman tantsuga, mis kestis südaööni.

Inimesi käis veepeolt läbi umbes tuhat, kinnitas Kamari haridusseltsi juhatuse liige Vaike Niklus. Tema hinnangul võis heitlik ilm publikuhulka pisut kärpida, kuid viiendat korda peetud veetrallil kaasa löönute hulk on alati jäänud 1000 ja 1500 inimese vahele ning see on pakutavat arvestades ka üsna optimaalne arv. «Väga suureks me üritust ajada ei taha,» lisas Niklus.

Veetralli plaanib selts korraldada ka tuleval aastal ja piletihinnagi tahavad selle liikmed hoida minimaalsel tasemel ehk ühe euro peal. «Et ükski pere ei peaks kalli piletihinna tõttu tulemata jääma,» leidis Niklus. Kui varem on selts saanud ürituse jaoks kasutada ka kohaliku elu edendamiseks mõeldud euroraha Leader programmist, siis tänavu rahataotlusi esitada ei saanud. Seetõttu rahastas tänavust üritust paari tuhande euroga Põltsamaa vald, natuke andis raha ka Põltsamaa linn ja omalt poolt toetasid ka ettevõtjad. Vabatahtlikena lõid kaasa paljud kohalikud elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles