Galerii: hansapäevade meeleolukas rongkäik

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11.30 avati hansapäevad uhke rongkäiguga. Inimesed kogunesid raualinna, mis asub Tasku keskuse kõrval.

Rivvi olid tulnud erinevad keskaja linnapildile omased tegelaskujud, aga mõned ka tänapäevased. Nii seisidki üheskoos kitsed, ponid, tulega žongleerijad, korstnapühkijad, muusikud, pottsepad ja paljud teisedki tegelased.

Terve rongkäigu vältel kostis rõõmuhüüdeid ja pillimängu: kes mängis kitarri, kes puhus torupilli, kes tagus trummi. Rongkäik liikus Emajõe kallast mööda jõelinna, sealt edasi lastelinna, siis Toomemäele ja läbi maitseelamuste linna Raekoja platsile.

Platsil toimus uhke linnarahva tervitus. Raekoja igast aknast hõikasid hansariietes inimesed tervitussõnu ja lehvitasid sümboolseid lippe. Siis tulid nad majast välja ja sättisid raelava ette laua, kuhu panid kommid ning infovoldikud.

Kõiki külalisi tuli tervitama ka hansariietes linnapea Urmas Klaas. Ta pani rahvale südamele, et oleksime ikka rõõmsad ning heatahtlikud ja prooviksime kaks päeva elada keskajahõngulises hansalinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles