Kähkuka käbe toit laienes Annelinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kähkuka pidajad Janika Kaitsa (vasakul) ja Birgit Kirss loodavad, et Kähkukast saab kogu Eestis tuntud kiirsöögikohtade kaubamärk.
Kähkuka pidajad Janika Kaitsa (vasakul) ja Birgit Kirss loodavad, et Kähkukast saab kogu Eestis tuntud kiirsöögikohtade kaubamärk. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal avas Anne sauna vanas õllesaalis uksed kiirsöögikoht Kähkukas, mis pakub sarnaselt oma kesklinnas Aleksandri tänaval tegutseva lustaka nimekaimuga ööpäev läbi kähku süüa.


Kähkuka eestvedajatele on Annelinna laienemine üks väike samm suuremast plaanist kasvada üle-eestiliseks kiirtoidukohtade ketiks.

«Vajadus selliste söögikohtade järele, kus saab kiiresti süüa ja seejuures mitte üksnes õlist tilkuvaid friikartuleid, vaid ka korralikku praadi, on vägagi olemas,» märkis Kähku­­ka üks juhte Janika Kaitsa.

Saksa kebab

Kähkuka teise juhi Birgit Kirsi meelest eristabki Käh­­kukat arvukatest Tartu kiirsöögikohtadest menüü, mis pakub lisaks kiirtoidule tervislikke valikuid.

«Salatid, mahlakad vrapid, täna on päevapraeks näiteks kapsarull,» tutvustas Kirss menüü tervislikumat poolt. Ka kõige ehedamat kebabit saab Kirsi jutu järgi Tartus just Kähkukast, sest söögikoht tellib maitsestatud kanalihast kebabirullid otse Saksamaalt.

Kuigi nimi Kähkukas ei näi andvat põhjust söögikohas jokutamiseks, on Kähkukas tegelikult olemas ka Saunakõrtsi nime kandev pubipool, kus võib aega mööda saata nii kaua kui tahtmist.

Avanädala külastusrekordi lõi Kaitsa meenutusel klient, kes istus Kähkukas järjest 14 tundi. «Tundub, et osale ümberkaudsetele elanikele võib Kähkuka Saunakõrts vabalt kodupubiks kujuneda,» nentis Kaitsa.

Autoga letti

Sel reedel avab Kähkukas Annelinnas ka K-drive’i ehk sissesõidukoha Kähkuka moodi, kust saab kõik oma söögid-joogid ära tellida autost väljumata.

«Nagu McDonald’sis põhimõtteliselt,» viitas Kirss. Peale autost teenindamise on toidukoha pidajatel plaanis hakata sööki koju toimetama.  

Tartu esimene Kähkukas avas uksed selle aasta alguses kesklinnas Soola ja Aleksandri tänava nurgal. Kaitsa on lootusrikas, et esimesele ja vast avatud teisele Kähkukale järgnevad peagi kolmas, neljas ja viieski Kähkukas ning seda ka väljaspool Tartut. «Miks mitte teha Kähkukast Eesti oma kiirtoidu tuntud kaubamärk,» pakkus ta.

Kähkuka pidaja OÜ Kähku omanikeks on Tartu ettevõtjad Marko Pokk ja Priit Kirss.

Teisedki toidavad kähku
Peale Kähkuka pakuvad Annelinnas kiirtoitu veel näiteks Sirius Annelinna keskuses, Kivilinna Kiirtoit Kivilinna keskuses ja Hes­­burger Eedeni keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles