Ehita roboteid ja uuri tehislihaseid hansapäevade teaduslinnas

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta teaduslinna töötuba
Eelmise aasta teaduslinna töötuba Foto: Kalev Saar

Hansapäevade teaduslinn tutvustab uusimaid avastusi ning kutsub teaduse olulisusest kaasa mõtlema arvamuskohvikusse.

Nädalavahetuse teaduslinnas saab näha roboteid ja neid ise ehitada, tutvuda marsimaja projektiga, uurida, mis on tehislihased, kuulda lähemalt ME-3 bakterist. Iga huviline võib heita pilgu tulevikus kasutatavatele korrosioonivastastele materjalidele, teha katseid oma ajuga ja panna ennast proovile «Rakett 69» ülesannete lahendamisel koos saates osalenutega.

Tähetorni aia arvamuskohvikus saavad kaasa mõelda ja arvamust avaldada kõik, keda huvitab teadlaste panus ühiskonda. Teemasid on mitmeid: räägitakse robotitest haridusuuendusteni ning laiemalt sellest, miks teadust ühiskonnale vaja on.

Arvamuskohvikus astuvad üles Marco Kirm, Friedrich Kaasik, Ranel Sarapuu, Krista Fischer, Tiiu Kullisaar, Margus Pedaste ja Jaak Valge.

Lisaks teaduslinna ja arvamuskohviku tegevustele saab festivali ajal külastada üheeurose sooduspiletiga Tartu ülikooli muuseumi, toomkiriku torne, Tartu tähetorni ja Tartu ülikooli kunstimuuseumi.

Teaduslinna täpsem kava on üleval Tartu ülikooli muuseumi kodulehel www.muuseum.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles