Videosari loomade varjupaigast: 50 kassipoega tahavad minna päriskoju mängima

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu koduta loomade varjupaigas on praegu tõeline kassipoegade buum, reedehommikuse seisuga oli valmis koju minema 35 väikest nurrumasinat.

Osa kiisudest on veel nii väikesed, et peavad olema teistest kassidest eraldatult ema juures, seega on kassipojamajja iga hetk uusi liikmeid juurde oodata. Varjupaiga administraator Ragne Piirits-Hiobi sõnul on neil praegu arvel umbes viiskümmend vähem kui kolmekuust kassi.

Enamik kassipoegi on väga sõbralikud ja mänguhimulised, kuid on ka neid, kes rohkem omaette hoiavad. Näiteks ei pruugi enam kolmekuusest tänaval elanud kassist nii-öelda inimese kassi saada, sest need loomad on juba harjunud iseseisva eluga.

Kassipojad on kõik eraldi puurides, vennad ja õed pannakse võimalusel ühte puuri. Eraldamisega välditakse võimalikke haiguste levikut ning liiga suure mänguhoo käigus tekkivaid vigastusi.

Inimesed, kel on huvi just kassipoegade vastu, peavad mõtlema, et nendele tuleb anda väga palju tähelepanu ning hoolitsust. Kassipojad on nagu väikesed lapsed, seega peab nende söötmise, mängimise ja vaktsiinidega olema väga tähelepanelik.

Kõik koju antavad kassid on endale nimed saanud, kuid soovi korral saab seda loomulikult muuta. Samuti on kassid kiibistatud, kantud registrisse ja vaktsineeritud.

Kui kellelgi on üle kasside mänguasju, siis mänguhimulised karvapallid on nendest kindlasti huvitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles