Hansapäevadega seoses toimuvad liikluses ümberkorraldused

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hansapäevade teine päev
Tartu Hansapäevade teine päev Foto: Kalev Saar/Postimees

Tartu kesklinnas on eeloleval nädalavahetusel seoses Tartu Hansapäevadega oodata liikluskorralduses mitmeid muudatusi ja piiranguid.

Sissesõidupiirang kehtib kogu Vanalinnale. Ajutine liikluskorraldus kehtib kesklinna jalakäijate alal, Poe ja Ülikooli tänaval, Vanemuise ülemises parklas ja Vabaduse puiestee parklas.

Olulisemad liiklusmuudatused:

- Vabaduse puiestee sulgemise tõttu suunatakse sissesõit kohalikele elanikele ja teenindavale transpordile Ülikooli tänava kaudu, juurdepääs on ka Poe tänavalt. (laupäevast kella 7.00 – pühapäeva südaööni)

- Poe tänaval keelatakse parkimine reedest kella 8.00 pühapäeva südaööni

- Raekoja taga ja Lossi tänaval keelatakse parkimine laupäevast kella 7.00 pühapäeva südaööni.

- Vanemuise ülemisse parklasse ja Vabaduse puiestee parklasse on sissepääs piiratud laupäevast kella 7.00 kuni pühapäevani kella 21.00

Vaata autoga liiklemise piiranguid ja ümberkorraldusi lähemalt Tartu Linnavalitsuse kaardilt: http://bit.ly/1gryRCO

Muudatused puudutavad ka ühistransporti.

- Vabaduse puiestee taksopeatus viiakse ajutiselt üle teisele tänavapoolele.

- Linnaliinibussid nr 6, 16, 22 ja 24 ei läbi Vabaduse puiesteed, Raeplatsi ja Palmihoone peatusi. Ümbersõidud toimuvad Võidu silla ja Narva maantee kaudu (laupäeval kella 7.00 kuni pühapäeva südaööni)

- Linnaliinibussid nr 6, 8 ja 22 sõidavad linnast väljuval suunal marsruudil Võidu sild – Narva mnt – Ujula – Sauna – Kroonuaia jne. Buss nr 16 sõidab marsruudil Raatuse – Narva mnt – Ujula – Sauna – Kroonuaia. Kõik bussid peatuvad Kivi ja Meltsiveski peatustes.

- Kesklinna suunas sõidavad bussid nr 6, 8, 16 ja 21 marsruudil Lai – Vabadussild – Narva mnt ning peatuvad Vene ja Atlantise peatustes.

- Bussid ei läbi Vabaduse pst, Raeplatsi ning Palmihoone peatusi Vabaduse puiesteel. Ajutine Palmihoone peatus kesklinna suunas asub Laial tänaval botaanikaaia vastas. Tähtvere suunas sõitvad bussid peatuvad ka Tasku keskuse eest Soola peatuses.

Linnavalitsus soovitab Hansapäevadele tulla jalgsi või rattaga.

Hansapäevad toimuvad sel aastal 10. – 12. juulil. Lisainfot leiab Hansapäevade kohta kodulehelt www.hansapaevad.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles