Galerii ja video: ajuvaba salat Siseosakonnast ja pitsad kupliga saviahjust – kõik Elvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11. juulil on Elvas kohvikute päev. Põnevaid koduaia söögikohti on avatud seitseteist ning Siseosakond on ainult üks, temale ainuomase kontseptsiooniga paiku.

Siseosakonna õde-perenaine Krista Soosaar on koolitatud õde, kellele on kõik, mis meditsiiniga seotud, väga hingelähedane.

Siseosakonna menüüs on näiteks pannkoogid täidisega «Sisemine ilu», võileib «Heeringa silmapõletik» – see on supiste, mis kokku pandud leivast, heeringavõist, munast ja sinepist. Siis on seal veel ajuvaba salat, kook «Lõhenenud isiksus», siidrisüst ja õllesüst, magusad sapikivid ja palju muud.

Siseosakonna kohviku eelmise aasta elamusest rääkis Elva kohvikutepäeva korraldaja Marek Pihlak seda, et temal õnnestus sealt ka aju restart saada. Ja kuigi ta oli valmis halvimaks – sest õde palus tal voodisse heita, asetades ta rinnale neerukausi juhuks, kui protseduuril peaks patsiendi süda pahaks minema – läks kõik ometi hästi. Ergas peamassaaź kulub ikka ära.

Tänavu on Krista Soosaarel plaanis lavastada uusi meditsiiniteemalisi stseene, mille tegelasteks kohvikukülastajad sattuda võivad. Ka on avatud meditsiiniinstrumentide näitus.

Elva kodukohvikute päev leidis esimest korda aset eelmisel suvel. Tänavu püütakse sündmust veel suurema hooga korrata. Kui vaid ilma jätkuks!

Kui laupäeval mööda Elva tänavaid ringi jalutada, ratta või autoga sõita, siis kohvikud tunneb ära teepervele seatud reklaamtahvlite ja postide järgi. Esimesed kohad on avatud keskpäevast alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles