Teadusmalevas sirguvad tulevikutähed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadusmaleva meeskond Tartu Observatooriumis ESTCube prototüübiga. Kelli Randmäe (vasakult), Anni Kasikov, Eva-Maria Tõnson, Carel Kuusk, Markus Rene Pae, Gregor Eesmaa, Karina Sein, Eigo Varemäe.
Teadusmaleva meeskond Tartu Observatooriumis ESTCube prototüübiga. Kelli Randmäe (vasakult), Anni Kasikov, Eva-Maria Tõnson, Carel Kuusk, Markus Rene Pae, Gregor Eesmaa, Karina Sein, Eigo Varemäe. Foto: Kristjan Teedema

Kümme teadushimulist gümnaasiumiõpilast osalevad Tartu observatooriumi teadusmalevas, et panna end proovile teaduslike probleemide lahendamisel ning tutvuda teadlase elukutsega.

Teadusmalevasse pääsemiseks tuli ette näidata varasemaid saavutusi reaalteadustes, näiteks osavõtt olümpiaadidest, ainevõistlustest või «Rakett 69» saatest. Noorte sõnul enamik selle aasta osalisi just olümpiaadidel käimisega teaduspisiku saidki. Nii mõnedki õpilased on osalenud ka «Rakett 69» saates – Eva-Maria Tõnson sai 2014. aasta saates kolmanda koha, Markus Rene Pae 2015. aastal viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles