Sellest nädalast alustas linn Emajõe ääres kohvikute avamiseks vajalikke eeltöid. Ettevõtlusosakonna juhataja Malle Bluemenau sõnul tehakse kõigepealt valmis vee- ja kanalisatsiooniühendus.
Jõekohvik avab peagi uksed
Esimest kohvikut, Kaarsilla-poolsesse külge planeeritud mojitobaari peaks kohvikupidaja Joel Ostrati sõnul saama külastada juba nädalavahetusel hansapäevadel.
Kõik kolm jõekohvikut oli esmalt kavas avada hansapäevadeks, kuid Blumenau sõnul on veel lahtine, kas nii ka läheb. „Kunagi taheti, aga ei oska öelda, kuidas töö edeneb,” ütles ta.
Teise planeeritava, prantsuspärase kohviku Sidrun juhataja Margus Remmeli sõnul oleneb avamisaeg sellest, kuidas linn oma ettevalmistused valmis jõuab. „Juhul, kui siin läheb juuli lõpupoole, jääb avamine kahjuks järgmisse aastasse, kuid eesmärk oleks ikka sel aastal avada,” ütles ta.
Remmel oli kindel, et selle aasta hansapäevadel nende kohvikusse kindlasti tulla ei saa. „Ei ole veel elektrit ja vett, platsid on samuti ette valmistamata,” nentis ta.
Kolmanda kavandatava kohviku, Chef Resto ühe eestvedaja Joonas Koppeli sõnul tänavu kohvikut ei avata, sest ettevalmistustööd on veninud liialt pikale. Kohviku on Lasse Uustalu ja Koppel planeerinud avada järgmisel aastal. „Järgmise aasta mais, oleme omavahel plaaninud,” ütles Koppel. Chef Resto on kavas teha hooajaliseks pop-up-kohvikuks koos terrassi ja lavaga.