Maaülikoolis on suurim tung toiduainete tehnoloogia õppekavale

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikool
Eesti maaülikool Foto: Lauri Kulpsoo

Eile öösel lõppes avalduste vastuvõtt Eesti maaülikooli bakalaureuse- ja rakenduskõrghariduseõppekavadele ning magistriõppesse. Kokku esitati eesti- ja inglisekeelsetele õppekavadele 3753 avaldust. Varasemate aastatega sarnaselt on suurim konkurss toiduainete tehnoloogia erialale, kuhu on tänavu 9,24 soovijat kohale.

Suurema konkursiga järgnevad loodusturism (9,20 soovijat kohale) ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine (8,37).

Kõrghariduse esimesse astmesse esitati kokku 3193 ja magistriastmesse 560 avaldust. Maaülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kairit Prits märkis, et avalduste arv on sarnane eelmisele aastale.

Prits ütles, et avalduste arvuga võib rahul olla, kuna Eesti ülikoolidest on maaülikoolis kõige kõrgem sisseastumisavalduste ja õppekavade arvu suhe, ja bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe ning integreeritud õppe erialadele kandideerib õppima keskmiselt 177 inimest.

Eelmise aastaga võrreldes kasvas Pritsi sõnul umbes neljakordselt avalduste arv geodeesia, maakorralduse ja kinnisvara planeerimise õppekavale. «Väike tõus on ka erialastipendiumiga kaetud õppekavadel nagu toiduainete tehnoloogia ning loomakasvatus ja kalakasvatus,» märkis ta.

Maaülikoolis on tänavu kaheksateistkümnel bakalaureuse- ja rakenduskõrghariduseõppekaval 745 ning kahekümne kahel magistriõppekaval 490 õppekohta.

Eesti maaülikool avalikustab vastuvõetute nimekirjad 17. juulil. Üliõpilaskandidaat peab kinnitama oma õppimatulekut kahe päeva jooksul alates enda vastuvõetuks määramisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles