Papliallee jääb, puud lõigatakse madalamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papliallee Emajõe kaldal.
Papliallee Emajõe kaldal. Foto: Sille Annuk

Emajõe-äärset paplialleed ei tooda ohvriks uue kergliiklustee ehituseks, kuid puid kärbitakse viis kuni seitse, paiguti kuni kümme meetrit, et muuta need tormikindlamaks.

«Oleme jõudnud otsusele, et me paplialleed ei lähe likvideerima,» ütles abilinnapea Valvo Semilarski. See tähendab, et kesklinnast Aruküla teele viivat uut kergliiklusteed projekteeritakse nii, et papliallee kohal on see mitte kõvakattega, vaid sõelmetega sillutatud.

Semilarski ütles, et tuleva aasta linnaeelarvesse kavandatakse raha allee seisundi uurimiseks ja hoolduslõikuseks. «Ilmselt võtame tipust maha viis-seitse, maksimum kuni kümme meetrit,» ütles Semilarski. «See teeb allee mõnevõrra ohutumaks. Mida kõrgem on jõuõlg, seda suurem on murdumise oht. Ladvad on osaliselt ka kuivanud, võtavad puust jõu välja.»

Allee puude kõrguseks on erinevates hinnangutes pakutud 25-30 meetrit.

Semialarski lisas, et mõne puu mahavõtmist ei saa ka välistada.

Kuivõrd spetsialistide hinnangul tähendaksid pinnasetööd puude all juurestiku paratamatut kahjustamist, on loobutud nende juures kaevamisest. Paplite juurtel on suur tähtsus kaldakindlustuse tugevdamisel.

Linnal on nüüd valik, kas teha kõva kattega kergliiklustee papliallee ja jõeäärsete majade vahele, kus Semilarski sõnul on ruumi piisavalt, või hoopis Ujula tänavale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles