Raadilt hakkab taas kostma punki

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punk´n´Roll 2014. aastal Raadi mõisapargis
Punk´n´Roll 2014. aastal Raadi mõisapargis Foto: Kalev Saar

Tartu hansapäevade ajal on viimastel aastatel linnapildis näha olnud värviliste harjade ja nahktagidega inimesi. Tõenäoliselt võib ka sellel nädalavahetusel linnas ringi liikudes selliseid tegelasi näha, kuna 10. ja 11. juulil toimub Raadi mõisapargis taas Punk´n´Roll.

Kahe päeva jooksul astub üles seitseteist punkbändi. Rahvusvahelist mõõdet lisavad kolm külalist Soomest ja üks Lätist.

Esimest korda peeti festivali 1998. aastal Kilingi-Nõmmel. Sellest ajast on Punk´n´Roll Eestis ringi rännanud ning jõudnud ka näiteks Ida-Virumaale. Neljandat aastat korraldatakse festivali Tartus.

Ligikaudu tuhat inimest

Teiste hulgas astuvad Eesti punkbändidest nädalavahetusel Raadi mõisapargis üles  Vennaskond eesotsas Tõnu Trubetskyga ning Kurjam.

«Vennaskond on selline rahvabänd, mis pakub kergemat muusikat. See läheb rahvale peale ja toob festivalile ka teistsugust publikut,» arvas Punk´n´Rolli üks korraldajaid Roland Sutt.

Sutt ütles, et viimastel aastatel on festivali kahel päeval külastanud tuhatkond inimest. Ta lisas, et kui tänavu jääb külastajate arv samuti tuhande kanti, võib rahule jääda.

«Me ei taha üritust väga suureks ajada, vaid Punk´n´Rollile peaksid tulema need inimesed, kes tahavad sinna jõuda ning kes ennast seal hästi tunnevad,» lausus Sutt. Ta lisas, et tegemist on siiski nišifestivaliga, mille eesmärk pole masse püüda.

Muusika kinni

Mis puutub lärmi, mis võib häirida naabruskonnas elavaid inimesi, siis Suti sõnul üle kella üheteistkümne valju muusikat ei lasta. «Me mõtleme ka sellele, et saaks järgmisel aastal festivali korraldada,» lisas ta.

Lisaks kontsertidele saab Raadi mõisapargi alal mängida jalgpalli. Kuna Punk´n´Rollile tullakse ka perega, on festivalialal lastetelk, kus saab nii joonistada kui ka mängida.

Kahel päeval astuvad Raadi mõisapargis üles Vennaskond, Kuudes Silmä (Soome), Vanemõde, Kurjam, Rusa (Läti), Astro Zombies, S & M (Soome), Legshaker, Project Dekadenz, Hot Kommunist, Tilanne Päällä (Soome), Sociasylum, Huiabella Fantastica, Marula Express, Totally Obnoxious, BBBB ja Cynicow.

Peale suure lava bändide kuulamise saavad kõige suuremad festivali nautijad pidutseda edasi järelpeol, kus mõlemal päeval esinevad samuti bändid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles