Spordimuuseum tutvustab Eesti vehklemiskultuuri

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordimuuseumis avati näitus "Maarjamaa musketärid. Vehklemisest Eestis läbi aegade", mis toob vaatajate ette Eesti vehklemise ajaloo duellidest kuni spordivõistlusteni.  

Väljapanekut täiendavad teemakohased fotod, eri aegadest pärinev vehklemisvarustus ning valik Eesti sportlaste võidetud auhindu. Teiste tiitlivõistluste medalite seast leiab nii olümpiamängude, maailmameistrivõistluste kui Euroopa meistrivõistluste kuldmedali, samuti värske hõbemedali juunikuiselt EM-ilt.

Näituse rõhk ei ole ainult spordil, vaid vehklemiskultuuril laiemalt. Seega on näitusel muu hulgas nii filmirekvisiite kui ka 19. sajandi korporatsioonide rapiire ning vehklemisõpetaja riietust. Laiemat tausta aitavad avada infostendid, mille koostas Kalle Voolaid.

Näitus valmis koostöös Eesti vehklemisliiduga. Näituse "Maarjamaa musketärid. Vehklemisest Eestis läbi aegade" tänane avamine oli mõeldud peamiselt vehklemiskogukonnale ja pressile. Muuseumikülastajatele avatakse näitus homme, 8. juulil ning seda saab vaadata 4. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles