Lõppes avalduste vastuvõtt kõrgemasse sõjakooli

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KVÜÕA
KVÜÕA Foto: Sille Annuk

Eile lõppes sisseastumisdokumentide vastuvõtt kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) kõrgemasse sõjakooli. Rakenduskõrgharidusõppe õppekavadele laekus 234 ja magistriastme õppesse 14 avaldust.

2015. õppeaastaks oli võimalik kandideerida 68 õppekohale, millele noored esitasid 125 avaldust. Need, kes on läbinud ajateenistuse, ja saavad alustada sellel aastal õppimist, esitasid maaväe õppekavale 93 sisseastumisavaldust. Mereväe õppekava vastu tunneb aga huvi kaksteist kandidaati ning õhuväe õppekavale esitati kakskümmend avaldust. 

Sõjakooli saab sisse astuda ka enne ajateenistuse läbimist, seda võimalust
kasutas 109 noort ja esitasid avalduse 2016. aastaks.

Kandidaatide sobivus selgitatakse välja akadeemilise testi, kaitseväe kehaliste võimete testi ning kutsesobivusvestlusega. Sisseastumiskatsed on 21.- 24. juulini.

Tänavu võetakse kõrgema sõjakooli maaväe erialale vastu 55 inimest ning õhuväe ja mereväe erialadele kümme õppurit. Eelmisel aastal sissesaanutest on õppima asumist kinnitanud seitse kandidaati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles