Lennuakadeemiasse pürgijaid kutsub enim lennujuhi amet

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lennuakadeemia
Eesti lennuakadeemia Foto: Margus Ansu

Eile enne südaööd lõppes sisseastumisavalduste vastuvõtt Eesti lennuakadeemia rakenduskõrgharidusõppesse. Kahe nädala jooksul esitati kokku 417 avaldust ning populaarseimaks osutus lennuliiklusteeninduse eriala, kus ühele kohale on esitatud 17,6 avaldust.

Sobilike kandidaatide seas on teiseks huvipakkuvamaks erialaks õhusõiduki juhtimine, mille konkurss on 11,7 inimest kohale. Järgnevad lennundusettevõtte käitamise 5,5, õhusõiduki ehituse ja hoolduse 4,8 ning lennunduse side- ja navigatsioonisüsteemide käitamise eriala 4,6 avaldusega kohale.

«Tänavune konkurss on tihedam kui varasematel aastatel, noorte teadlikkus eriala valikul on kasvanud. Meil on hea meel, et konkursid on tõusnud ka tehnilistel erialadel nagu lennunduse side- ja navigatsioonisüsteemide käitamine ning õhusõiduki ehitus ja hooldus,» ütles lennuakadeemia õppeosakonna juhataja Signe Vanker.

Lennujuhtimise juhtivinstruktor Kristjan Kõrgesaar märkis, et lennuakadeemiast saavad noored laiapõhjalise lennundusteadmiste tausta, mille baasilt saab pärast lõpetamist kandideerida tööle õhuväkke, lennundusega seotud riigiametitesse ning lennuliiklusteenindust osutavatesse ettevõtetesse üle Euroopa.

Piloodiks ja lennujuhiks kandideerijaid ootavad juba homme ees kirjalikud kutsesobivustestid, millega hinnatakse nii psühholoogilisi võimeid ning isikuomadusi. Kõigil erialadel on kandidaate ees ootamas ka sisseastumiseksam, mis koosneb kirjalikust osast ja vestlusest.

Olenevalt erialast selgub vastuvõetute nimekiri 20. või 24. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles