tARTuFF avalikustas esimesed filmid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastusfilmide festival tARTuFF 2014. aastal.
Armastusfilmide festival tARTuFF 2014. aastal. Foto: Margus Ansu

Armastusfilmide festival tARTuFF tuleb taas nelja nädala pärast ja peab Tartus oma kümnendat sünnipäeva. Raeplatsil näidatakse kokku kahtteist filmi, millest kolmandiku avalikustasid korraldajad eelmise nädala lõpus.

Juubeliaasta puhul kuuluvad festivali programmi kaks ajaloolist filmi, mis tänavu samuti olulisi tähtpäevi tähistavad: prantsuse Uue laine suurkuju Jean-Luc Godard´i seikluspõnevik «Hull Pierrot» (Pierrot le fou), mille ilmumisest möödub viiskümmend aastat, ning USA filmilavastaja Tim Burtoni «Edward Käärkäsi» (Edward Scissorhands), mis nägi ilmavalgust kakskümmend viis aastat tagasi.

Veel on festivali programmis Berliini filmifestivalil Kuldkarule nomineeritud Peruu lavastaja Claudia Llosa unenäoline poeem «Hõljudes» (Aloft) ning Inglismaa filmilavastaja Morgan Matthews´i linatoes «X+Y».

Festivali projektijuht Agnes Nurme ütles, et täpsemalt programmist rääkida on veel vara, kuid kinnitas, et tARTuFF on tänavu mitmeid uusi partnereid kaasanud. Ta lisas, et kogu programm avalikustatakse lähinädalatel.

Nurme sõnul sarnaselt eelmise aastaga, vaadatakse ka tänavu filme Emajõe poole. «Eelmisel aastal see töötas korraldajate silmis hästi ning ka publikult saime hea tagasiside,» rääkis ta.

tARTuFF leiab aset 3.- 8. augustini. Iga päev näidatakse festivali raames Raekoja platsil kahte linateost ning lisaks veel Elektriteatris dokumentaalfilme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles