Elvas kõlab klarnetimuusika

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva klarnetipäevade proov Sinilinnu kultuurimajas aastal 2008. Dirigendiks on Toomas Vavilov
Elva klarnetipäevade proov Sinilinnu kultuurimajas aastal 2008. Dirigendiks on Toomas Vavilov Foto: Priit Mürk

6.-10. juulini kestev Klarnetisuvi on mõeldud noortele, kes mängivad klarnetit, oboed või fagotti. Kokku on laagrisse registreerunud 80 osalejat vanuses 8-22.

Elva Muusikakooli õpetaja Tiit Veigeli eestvedamisel on alates 2000. aastast Elva muusikakoolis toimunud traditsiooniline kultuuriüritus “Klarnetisuvi Elva”. Sündmus on eelkõige mõeldud kodumaistele noortele klarnetimängijatele ja nende õpetajatele  suvekoolituseks.

Viieteistkümne aasta jooksul on suvekoolis osalenud 538 noort. Antud on 60  kontserti tutvustamaks ja propageerimaks klarnetit, oboed ja fagotti laiema kuulajaskonna hulgas.

Klarnetisuve õppejõududeks on tänavu Toomas Vavilov, Madis Kari, Vahur Vurm, Vello Sakkos, Tõnu Kalm, Heimo Hodanjonok, Nils Rõõmussaar ja Peeter Sarapuu. Kontsertmeistriteks on Natalia Sakkos ja Kairi Vavilov.

Noored pakuvad pärast õppetööd ka tasuta kontserte Elva linna eri paigus. Teisipäeval kell 19 saab kuulata Elva gümnaasiumis avakontserti. Kolmapäeval kell 19 on Elva kirikus Klarnetisuve kirikukontsert. Neljapäeval kell 19 võib noori näha Sinilinnu kultuurikeskuse ees esitamas sõpruskontserti ning reedel kell 15 algab taaskord Elva gümnaasiumis Klarnetisuve lõppkontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles