Pildid: kõrgeima pannkoogitorni Guinnessi rekordit ei sündinud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna üritati raeplatsil Tartu toidufestivali raames püstitada Guinnessi rekordit, milleks pidi laduma kõrgema pannkoogitorni kui 91,2 sentimeetrit.

Olenemata mitmetest katsetest rekordit ei purustatud. Torn pidanuks püsima ilma toeta ja iseseisvalt viis sekundit, kuid suutis püsti seista vaid kolm sekundit.

Torni ehitamiseks kulus umbes 300 pannkooki. Pannkoogid võisid olla kuni 25-sentrimeetise läbimõõduga, torni laudmisel ei tohtinud kasutada sideaineid, nagu näiteks moos. Pannkookide küpsetamiseks kasutati Tartu Milli pannkoogijahu, mida oli varutud 48 kilo.

Pannkoogid valmistasid ning torni ladusid Tartu kutsehariduskeskuse õpilased, õpilasfirma Spaatlitäis kreemi liikmed. Samuti valmistasid pannkooke restoranide Meat Market ja Cafe Truffe kokad. Tiimi juhiks oli mitmete Tartu toitlustuskohtade omanik Joel Ostrat.

Tartu kutsehariduskeskuse tiim sai rekordiürituse eest auhinnaks Rootsi kruiisi.

Rekordi katse järel said pannkooke süüa ka pealtvaatajad.

Tartu toidufestivali korraldati tänavu esmakordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles