Lätlane Andrejs Dmitrijevs kordas Tartu triatlonil mullust võitu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tartus peetud Eesti ja Baltimaade karikavõistlusel triatlonis osutus löömatuks mullune võitja Andrejs Dmitrijevs, kes esimdab Piramida triathlon Club'i. Talle järgnesid eestlased Harri Sokk ja Mart Suurkivi.

Võitjal kulus distantsi, mis koosnes 1,6 km ujumisest, 40 km rattasõidust ja 10 km jooksust, läbimiseks veidi üle kahe tunni. Harri Sokk kaotas lätlasele umbes minutiga.

Võidumees Andrejs Dmitrijevs rääkis Postimehele, et võistlus oli väga mõnus. Ainult rattasõit oli raske, sest puhus tugev tuul. Ujumisdistantsilt lodjakoja juurest kesklinna ronis lätlane veest välja esimesena. Tema kannul jooksid vahetusalasse eestlastest konkurendid. Vahetusala läbimine õnnestus Dmitrijevsil aga väga hästi ning rattadistantsile läks ta uhkes üksinduses.

Teise koha võitnud Harri Sokk tõdes, et ujumine tal ei õnnestunud. Veest ronis ta enda hinnangul välja alles umbes kümnendal kohal. Oma trumpalal, rattasõidul, pani ta aga paremuse kohe maksma. Viiendal kilomeetril oli ta juba kolmas, kümnendal kilomeetril teine. Üksnes lätlasega püsis vahe jonnakalt umbes minuti peal ning lähemale Sokk enne jooksudistantsi ei jõudnudki.

Kahel viiekilomeetrisel jooksuringil Tartu kesklinnas õnnestus lätlasel vahet hoida ja lõpuks terve minuti võrra kasvatada. Lõpuaeg 2:02:20.

Naistest võitis Alma Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles