Kavastu rahvas kirub maanteel voolavat pigi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Seal voolavad ju pigiojad,» nentis Kavastu poe omanik Väino Kägo, rääkides möödunud reedel Luunja-Kavastu tee paari nädala tagusest pindamisest ja leidis, et maanteeamet on saanud praaktöö.

Tema kinnitusel kiruvad teeolusid kõik ümbruskonna elanikud ja Kavastusse tööle käijad, sest pigi kleepub autodele ja sõiduvahendite puhastamine on vaevarikas töö. «Tumedal masinal ei paista ju välja aga heledad autod on kõik musti laike täis,» ütles Kägo.

Tartu Postimees sõitis teelõiku kontrollima ja tuleb tõdeda, et pigi oli tõesti palju. Jalatsite tallad kippusid asfaldi külge kleepuma isegi neis kohtades, kus pigi otseselt näha ei olnud. Sõiduautod püüdsid liigelda neis kohtades, kus pigi vähem. Suurtel masinatel ei jäänud aga muud üle kui otse läbi pigiloikude sõita. Oma osa andis pigi voolamisele kindlasti ka kuum ilm.

Maanteeameti avalike suhete peaspetsialist Triin Adamson kinnitas esmaspäeval Tartu Postimehele, et 2. ja 4. juunil kaeti nn higistavad kohad killustiku ja liiva seguga. Teemeister võtab tee jälgimise alla, lisas Adamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles