Tartu Ülikooli muuseum kutsub Toomemäge avastama

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomkirik on vaid üks osa Toomemäe ajaloost.
Toomkirik on vaid üks osa Toomemäe ajaloost. Foto: Margus Ansu

Alates 4. juulist pakub Tartu ülikooli muuseum taas igal laupäeval külastajatele Tartu ühe sümboli Toomemäe ekskursioone. Laupäevastel ekskursioonidel saab osaleda augusti lõpuni.

Ringkäigul tutvutakse Toomemäe erinevate kihistuste, sümbolhoonete ja monumentidega. 45-minutilise ekskursioonil tuleb juttu nii Toomemäel asunud linnusest, Tartu esmamainimisest, Tartu piiskopriigist kui ka teaduskeskuse kujunemisest tänapäevani välja.

Ekskursioonid algavad laupäeviti kell 12 eesti keeles ja kell 14 inglise keeles. Kogunemine on Tartu ülikooli muuseumi fuajees, ajaloolises Toomkirikus.

Lisaks Toomemäe ekskursioonidele kutsub Tartu Ülikooli kunstimuuseum sel suvel külastama ajaloolist auditooriumit ülikooli peahoones. Peale eestikeelset Toomemäe ekskursiooni, igal laupäeval kell 13, saab tegevusjuhendaja saatel tutvuda ajaloolise keemiaauditooriumiga, kus on ainulaadsena säilinud 19. sajandi interjöör. Ringkäik algab kunstimuuseumist ning kestab umbes 20 minutit.

Toomemäe ekskursioonil saavad huvilised osaleda 3-eurose muuseumipiletiga ning Tartu ülikooli kunstimuuseumi ajaloolise auditooriumi ringkäigul saab osaleda 2-eurose muuseumipiletiga. Mõlemad piletid tagavad hiljem ka pääsu muuseumidesse.

Ekskursioonidel osalemiseks ei ole vaja ennast eelnevalt registreerida. Nii Toomemäe ekskursiooni kui ka kunstimuuseumi ringkäiku saab tellida ka gruppidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles