Sangla Turba enampakkumine kukkus läbi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangla turbatööstus.
Sangla turbatööstus. Foto: Margus Ansu

Pankrotis oleva Sangla turbatööstuse avalikule elektroonilisele enampakkumisel ei tulnud ettenähtud tähtajaks ühtegi huvilist.

ASi Sangla Turvas pankrotihaldur Olev Kuklase ütles, et täna hommikul kell kümme kukkunud enampakkumise tähtajaks ei saabunud ühtegi huvilist. Tervikvarana müüdava turbatööstuse alghind oli 5,9 miljonit eurot.

Kuklase tõdes, et praegune ostjate puudus oli mõneti aimatav. «Pankrotimenteluste ajal toimuvatel enampakkumistel oodatakse alati hinnalangust. Kui huvi ei ole, siis järelikul on turuhind väiksem,» lausus Kuklase, kelle sõnul oli esialgne alghind bilansiline. «See tähendab, et nõuded firma vastu on tegelikult väiksemad.»

Pankrotihalduri kinnitusel pannakse ettevõte peagi uuesti enampakkumisele, kuid siis juba madalama hinnaga. «Kooskõlastatult toimkonnaga ilmselt langetame hinda. Tavaliselt üle kümne protsendi allapoole ei lasta,» ütles Kuklase ning ei tahtnud spekuleerida, kas väiksem hind võiks tuua uuel katsel huvilisi. Pankrotimenetluse toimkonnas on lisaks haldurile veel kolm panagesindajat ja üks väikevõlausaldajate esindaja.

Kuklase sõnul töötab ettevõte praegu miinimummahus edasi. Viiekümne neljast töötajast on alles jäänud kakskümmend kolm. «Töötame nii, et me ei peaks pankrotimenetluse ajal peale maksma,» lausus Kuklase ning arvas, et hiljemalt sügiseks on ettevõte müüdud. «Töötava ettevõtte vastu on huvi alati suurem, kui pankrotistunud ettevõtte vastu.»

Hetkel moodustavad ettevõtte sissetuleku Puhja asula küte, vesi ja briketi müük. «Praegu on ju hooaeg ja turbarabas käib turba kogumine. Inimesed võib-olla arvavad, et kui ettevõte on pankrotis , siis müüki ei toimu, aga tehas töötab ja briketimüük käib. Arvele laekub endiselt raha ja arve on halduri kontrolli all,» lausus Kuklase ning kinnitas, et allesjäänud töötajatele makstakse palgad välja.

Kõigi ettevõttest lahkunud töötajate kohta on Kuklase sõnul esitatud taotlus töötukassale. «See on eraldi pikk protseduur ja on praegu kooskõlastusringil. Kogu see protsess kestab umbes kaks kuud ja kõik töötajad saavad töötukassast oma raha kätte,» kinnitas pankrotihaldur. Tartu maakohus kuulutas Sangla Turba pankroti välja 13. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles