Tähtvere spordiparki kerkis uus suusanõlv

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere spordipargi uus suusanõlv
Tähtvere spordipargi uus suusanõlv Foto: Margus Ansu

Tähtvere spordiparki ehitati uus suusaõppenõlv, mis on umbes kuus ja pool meetrit kõrge.

Spordipargi juhataja Marti Viilu sõnul rajati suusanõlv niinimetatud Lauri raja peale, mida kujundati ka ümber. Talvel saavad seal kõik soovijad hakata mäest alla laskumist harjutama. «Loodame, et kui talv tuleb, on lumi peal ning siis on noortel suusaõppijatel alati koht, kus harjutada mäest alla tulemist, et nad ei peaks seda tegema suusaradadel,» ütles Viilu.

Suusanõlv on punasest liivsavist. Praeguseks on seal varem asunud mullahunnikule juba kuju antud. «Nüüd on lihtsalt vaja haljastus peale teha, külvata muru ja siluda,» sõnas Viilu.

Kas õppenõlv jääb eraldi või tuleb sinna juurde ka suusarada, on veel lahtine. «Sinna on võimalik suusarada teha, peame arutama suusaklubi ja suusakooliga, kuidas oleks kõige mõistlikum,» lausus spordipargi juhataja.

Suusanõlv ehitati Tähtvere puhkepargi raha eest ning mäe lükkas kokku OÜ Nivoo, materjal saadi Tähtvere 18 krundilt. Praeguseks ei ole Viilu sõnul nõlva rajamisele kulunud summat kokku arvestatud. «Hinnanguliselt läks 2000–3000 eurot materjali koondamiseks üheks hunnikuks,» ütles ta.

Suusaõppenõlva saavad kasutada ka lumelaudurid, kuid Viilu hinnangul on neile parem suurem kelgunõlv. «Seal on pikem sõit ning nende jaoks mugavam,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles