Tartus püütakse pannkoogitorni Guinnessi rekordit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkookide küpsetamine. Illustreeriv foto.
Pannkookide küpsetamine. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval, 5. juulil peetava Tartu toidufestivali laval on kavas ületada Guinnessi rekord pannkookidest torni ladumises.

Tartu kutsehariduskeskuse teatel püstitati seni kõrgeim pannkoogitorn 2014. aastal Hollandis ja see oli 91,2 cm kõrge. Kutsehariduskeskuse kokkupandud noortevõistkond püüab seda rekordit ületada. Nendega konkureerivad Meat Marketi ja Cafe Truffe profikokad.

Pannkoogitorni väljakutse vastu võtnud Kadi Jänese sõnul tuleb rekordiväärilise torni püstitamisel kinni pidada mitmest reeglist. «Pannkoogid võivad olla  25 kuni 12 cm läbimõõduga ja torniks ladumisel ei tohi kasutada moosi ega teisi sideaineid,» rääkis ta.

Ettevalmistused pannkoogitorni rekordi purustamiseks algavad varakult. Nii kutsehariduskeskuse noorte kui ka profikokkade tiim küpsetavad oma pannkoogid ette Tartu kutsehariduskeskuse köögis.

Mõlemad võistkonnad kasutavad pannkookide küpsetamiseks Tartus toodetavat pannkoogijahu, mida on varutud 48 kilo.

Pärast rekordipurustamise katset jagatakse pannkoogid toidufestivali külastajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles