Triin Karis ja Merili Ginter on kogunud enam kui sada käsitööeset

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Karis näitab üht osa 1. juulil annetatud käsitööesemetest.
Triin Karis näitab üht osa 1. juulil annetatud käsitööesemetest. Foto: Merili Ginter

Miina Härma gümnaasiumi õpilastel Triin Karisel ja Merili Ginteril on selja taga teine heategevuslike käsitööesemete kogumispäev, mis oli palju edukam kui esimene.

Merili Ginter ütles, et kui nad eilse päeva lõpul kõik esemed üle lugesid, oli tulemuseks 114 asja.

«Niisugune edu on väga tähtis, sest aina paremaks me soovimegi minna,» ütles ta. «Kui kõik need asjad minu tuppa viisime, naljatas Triin, et mu tuba on muutumas laoks. Nüüd ootame põnevusega hansalaata ja loodame, et seal sujub kõik hästi.»

Kogutud esemed lähevadki müüki Tartu hansalaadal 11. ja 12. juulil. Noorte ettevõtmine kannab pealkirja «Väike panus, suur mõju» ning saadav tulu läheb Eesti laste ja noorte diabeedi ühingule.

Laadal võib tüdrukuid leida Küüni tänava pargi sellest osast, mis jääb Kalevi kommipoe lähedale.

Kui leidub aga veel neid, kes soovivad diabeeti põdevaid lapsi toetada ja tahavad käsitööesemeid annetada, ükskõik kas need on puidust, kangast, lõngast või pärlitest, siis saab Merili Ginteri ja Triin Karisega ühendust võtta kas meili vaikepanussuurmoju@gmail.com teekl või telefonil 5577129.

Triin Karis ütles, et tema eilse päeva elamus oli see, kuidas üks nende kooli kuuenda klassi tüdruk, Liisa Oks, kes on ka suur käsitöötegija, tuli neile tooma mitmeid heegeldatud ja vilditud loomakesi.

«On nii tore, et ka noorematele õpilastele meie idee korda läheb,» ütles Triin.

Merili Ginter ja Triin Karis ei ole ka ise käed rüpes istunud, vaid on lasknud pärast põhikooli lõputunnistuse kättesaamist oma näppudel nobedasti käia. Merili on valmistanud hansalaadaks kaks unenäopüüdjat ja Triin peotäie ehteid.

Ideed «Väike panus, suur mõju» on nad levitanud sedelite ja plakatitega, mida on üles pannud ja jaganud linna rahvarohkeis kohtades – bussipeatustes ja suurte kaupluste lähedal.

Paljud inimesed, kes oma käsitööga tulid, ütlesid, et nad said noorte ettevõtmisest teada ajalehe kaudu. Tartu Postimees kirjutas sellest esimest korda 15. juunil. Vaata täpsemalt:

http://tartu.postimees.ee/3224979/neiud-koguvad-heategevuseks-kasitood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles