Baltimaade suurim linnatriatlon tuleb taas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnatriatlon.
Tartu linnatriatlon. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel saab Tartust omamoodi triatlonipealinn, mis toob kokku vähemalt pool tuhat triatleeti Eestist, Baltikumist ja ka kaugemalt.

Korraldajate kinnitusel on nädalavahetusel Tartu kesklinnas peetav arvult neljas linnatriatlon Baltimaade suurim ning sportlaste seas hinnatud. Omavahel võtavad mõõtu nii profisportlased, harrastajad kui ka lapsed.

Emajõe festivaliga samaaegselt toimuvad võistlused avab laupäeval harrastusportlastele sobilik Tartu igamehetriatlon, kus distantsid on jõukohased kõikidele spordisõpradele. Tund pärast keskpäeva antakse aga start päeva põhivõistlusele Tartu Mill triatlonile, kus omavahel selgitavad parimad Baltimaade, Soome, Valgevene ja ka Ukraina sportlased. Tegemist on ühtlasi ka Eesti ja Balti karikavõistluste etapiga.

Pühapäeva hommikul võtavad Tartu lastetriatlonil omavahel mõõtu 2002. aastal ja hiljem sündinud lapsed. Pärast keskpäeva on Emajõgi ja linn aga profisportlaste päralt. Siis on kavas ITU European Cup triatlon. Võistlusel on kaasa tegemas ligi 100 võistlejat üle maailma.

Võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni sõnul pakuvad võistlused linna haaranud festivalimelus kahtlemata elamuse nii sportlastele kui ka pealtvaatajatele.

Lisainfo võistluste ajakava, registreerimise, võistluskeskuse, vahetusalade ning raja kohta leiab veebilehelt www.tartutriatlon.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles