Politsei pilguheit Tartu taksodele tõi ilmsiks nõueterikkumisi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tartu kesklinnas.
Taksod Tartu kesklinnas. Foto: Sille Annuk

Jaanipäeva järgsel ajal kontrollis liikluspolitsei teiste liiklejate kõrval ka Tartu südalinnas taksoteenuse pakkujaid ning kahel juhul otsustati alustada menetlust.

Pisteliselt kontrollitakse aasta läbi, kinnitas Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel. Sellist kontrolli on politsei tänavu teinud mitmel korral ning menetlust on alustatud kaheksal juhul.

26. juunil sattus politsei huviorbiiti taksopargis klienti oodanud Andrei, kelle masinal oli tegemata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Lisaks oli sõidukile paigaldatud taksomeeter nõuetekohaselt kohandamata ning sõidukile paigaldatud rehvid erinesid suuruse poolest nendest, mis olid autol taksomeetri kohandamise ajal.

Päev hiljem, 27. juunil köitis korrakaitsjate tähelepanu aga Mihhail, kel puudus sõidukikaart ehk luba taksoteenust osutada. Ka tema taksomeeter oli nõuetekohaselt sõidukiga kohaldamata, lisaks ei vastanud taksole paigaldatud hinnakirjad taksomeetri kohaldamise tunnistusele. Takso aknale kinnitatud hinnakirja järgi on sõidu alustamise tasu 2,4 eurot, tegelikkuses kasseeris taksojuht sõidu alustamise eest hoopis 2,9 eurot, täpsustas Pähkel.

Ühistranspordiseadus näeb taksoveo nõuete rikkumise eest kuni 800-eurost rahatrahvi. Jaaninädalal avastatud kahe nõueterikkumise kohta menetlus veel käib ning otsused on alles tegemisel.

Politsei registreeritud levinuimad nõueterikkumised Tartu taksonduses:

·         Taksol puudub nõuetekohane tähistus.

·         Juhil pole sõidukikaarti ehk voli sõitjateveoga tegeleda.

·         Taksomeeter on nõuetekohaselt sõidukiga kohandamata.

·         Sõidukile paigaldatud rehvid erinevad suuruse poolest nendest, mis olid autol taksomeetri kohandamise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles