Pildid: sadakond tartlast tuli linnapeaga hommikukohvi jooma

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linna päeva hommikul kutsus linnapea rahvast hommikukohvile. Suudlevate Tudengite väliterrassil maitses koos Urmas Klaasiga kohvi ja kooki sadakond linlast.

Pärast raekoja tornist kell 10 kostnud kellalööke alustas trompetiduo, kes mängis ühe pala oma repertuaarist. Seejärel avas Urmas Klaas linna päeva ning kutsus külalisi kohvi ja kooki võtma.

Kohvile olid tööpäeva hommikul tulnud valdavalt vanemad inimesed. Järjekord moodustus üsna kiiresti ning esimese hooga tundus, et pakutavat võib vähekski jääda, kuid sööki-jooki toodi juurde ja kõigile jätkus.

Lisaks söögipoolisele jagati terrassil istujatele ka tänase päevaga seotud ristsõnu, mille lahendused saab viia linnaraamatukokku, kus loositakse õigesti vastanute vahel välja auhinnad.

Sõna said ka linnakodanikud, kellel oli rahvale midagi öelda või lihtsalt tervitusi edasi anda. Kes mikrofoni ees esineda ei julgenud, võisid linnapeaga privaatselt rääkida.

Urmas Klaasile tõid linnakodanikud ka seitse kirja oma seisukohtade ja probleemidega.

«Kus muidu linnapea niimoodi rahva hulka satub kui mitte siin, täna on võimalus temaga isiklikult rääkida,» oli kohvihommikut juba mitmendat aastat külastanud Tarmo Õunapuu rahul. Tema sõnul vajavad linlased üritusi, mille pärast oleks põhjust kodust välja tulla.

Tarru linna päeva tähistatakse 29. juunil, mis on peetripäev ehk Peetruse ja Pauluse päev. Apostlid Peetrus ja Paulus olid keskaegse Tartu kaitsepühakud, nende atribuudid - võti ja mõõk - kaunistavad ka linna vappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles