Piirissaarel tuleb uut poodi oodata veel kaua

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Möödunud aasta augustis statsionaarse kaupluseta jäänud Piirissaare elanikel tuleb poe taasavamist oodata veel kaua, sest kaupluse ruumid ei vasta tervisekaitse nõuetele ning ümberehituseks pole vallal raha.

Eelmise aasta sügisel Piirissaare uueks vallavanemaks saanud ning saare elanikele uut poodi lubanud Liina Miks ütles, et poe taasavamine on osutunud keerulisemaks, kui algul loodeti. «Tervisekaitse on pannud meile sellise mäe ette, millest annab üle ronida. Pood tuleb ümber ehitada, et ta vastaks nõuetele,» sõnas Miks.

«Probleem sai selgeks siis, kui hakkasime rendilepingut tegema. Hakkasime otsast vaatama, et mis pabereid vaja on ja lõpuks jõudsime selleni, et on vaja uut tervisekaitse luba.»

Vallavanema sõnul on kõige suurem probleem seotud kanalisatsiooniga. Vesi tuleb puurkaevust küll hoonesse sisse, kuid korralikku imbkaevu pole. Samuti tuleks poodi ehitada kaasaegne laoruum. Palju see kõik kokku võiks maksma minna, ei osanud vallavanem pakkuda.

«Praegu panin ma selle teema kõrvale, sest meil ei ole nagunii sellist raha. Aga me pole seda soovi maha matnud. Kui fondid lahti lähevad, siis hakkame kusagilt otsast jälle vaatama, aga see ei juhtu enne kui talvel,» rääkis Miks ning pakkus, et poe taasavamine võiks toimuda kõige varem järgmisel suvel. Miksi sõnul oli uue poe pidamisest huvitatud kaks isikut.

Praegu käib saarel üks kord nädalas autolahvka ning vallavanema sõnul on saareelanikud sellega rahul. «Selles mõttes meil praegu väga ei põle. Elanike jaoks on kriisiolukord maas. Lahvka toob kõik, mida nad vajavad, ja võtab vajadusel ka tellimusi,» sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles