Supilinnal on siiber

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna tagumist kraavi ning Emajõge ühendav truup sai regulaatori. Kui jõe veetase kerkib taas ohtlikult kõrgele, saab sulgeda siibri ning vesi ei hakka voolama linnatänavaile.
Supilinna tagumist kraavi ning Emajõge ühendav truup sai regulaatori. Kui jõe veetase kerkib taas ohtlikult kõrgele, saab sulgeda siibri ning vesi ei hakka voolama linnatänavaile. Foto: Risto Mets

Kui Emajõgi peaks veel tahtma Supilinna tagumist kraavi pidi vaikselt tänavale hiilida, siis see ei lähe tal enam läbi. Siiber supsti kinni ja uputusvesi enam linna ei pääse.


Tõsi, selle kevade lumesulamisvee vastu jäänuks siibrist väheks. Aga lihtsalt korraliku uputuse korral, kui Emajõgi kerkib oma kokkuleppelisest nulltasemest umbes 250 cm kõrgemale ja vesi hakkab kraavitruupi pidi Supilinna poole voolama, piisab uuest tõkkest täiesti.

Sel nädalal valminud siibri ehitas Tavt. Maksma läks see koos Supilinna tiigi väljavooluklapiga alla 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles