Tartu turg pakub nii metsmaasikaid kui ka kukeseeni

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metsmaasikakilo maksab Tartu turul 25 eurot, kukeseenekilost küsitakse 30 eurot.

Metsmaasikad on müügil väikestes karpides, mille eest täna ennelõunal küsiti olenevalt karbi suurusest 2–5 eurot. Kilohinnaks tuli enamjaolt üle 20 euro.

Maasikaid müünud Astrid nimetas end elupõliseks korilaseks. Kõiki kogutud saadusi ei jõudnud ta üles lugedagi. Tema letil müügil olnud maasikad olid pärit koduaiast, neid aitas korjata tütar. Metsmaasikaid käib Astrid aga Põlvamaa suurtelt raiesmikelt ise noppimas.

Aedmaasikate hind kõikus turul 2,5 eurost 7 euroni. Kõige odavamalt sai kätte Leedu või Poola marjad, odavaim Eesti maasikas maksis 3,5 eurot/kg. Maasikasortidest olid põhiliselt esindatud Figaro, Rumba, Honeoye, Sonata ja Polka.

Turul müüdavad kukeseened olid pärit nii Ahja, Sõõru kui ka Värska metsadest. Müüja Milvi Türn tõdes, et seeni on praegu vähe ja need on väiksed. Palju oleneb seenesaak mõistagi vihmast. Turumüüjad ennustasid, et kui vihma ei tule, on selleks aastaks kukeseentega kõik, kui aga tuleb, võib neid edaspidi ka rohkem kui vaid kahe turumüüja juurest leida.

Eestimaise värske kartuli Flavia kilohind oli keskmiselt 2 eurot. Hispaania värske kartuli kilo sai kätte 1,2 euro eest. Värske kurgi kilo maksis sama palju kui kartulilgi – keskmiselt 2 eurot.

Kohaliku herne kilohind ulatus 13 euroni. Ungari herne sai kätte ka 5-eurose kilohinnaga.

Herneid müünud Tanja rääkis, et lisaks inimestele on nende igapäevakülalisteks varesed, kes söövad kõike head ja paremat, mida turul pakutakse. «Varestel on murelitest juba süda paha,» pakkus Tanja. «Seega nüüd on nad nüüd herneste kallal, aga ega keegi nende peale pahane ole, varesed on siin täitsa omaks võetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles