Obinitsas tuleb vaatajate ette «Obinitsa»

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riinu Külvik (vasakult), Marje Metsur ja Marian Heinat kehastavad jõuka Kalju pere kolme eri põlvkonna naisi. Pildistatud proovi, kus näitlejatel ei olnud veel kostüüme.
Riinu Külvik (vasakult), Marje Metsur ja Marian Heinat kehastavad jõuka Kalju pere kolme eri põlvkonna naisi. Pildistatud proovi, kus näitlejatel ei olnud veel kostüüme. Foto: Kristjan Teedema

Kui lavastaja Ain Mäeots oli lõpetanud Taarka Tarõs kahe proovi vahel lõunapausi, rääkis ta vabaõhulavastuse «Obinitsa» kahest tähtsamast teemaderingist. Sellest ja proovist, mille algust kippus segama vihm, samuti Obinitsa Kunstizaali osast Vanemuise lavastusele keskkonna loomisel on juttu reedeses Tartu Postimehes.

Kauksi Ülle ja Ain Mäeotsa näidend «Obinitsa» esietendub 2. juulil kell 20 Obinitsas. Lavastaja on Ain Mäeots, kunstnik Liina Unt ja muusikaline kujundaja Ele Sonn. Mängivad Merle Jääger, Ragne Pekarev, Marian Heinat, Tanel Jonas, Andres Mähar, Priit Strandberg, Karol Kuntsel, Veiko Porkanen, Marje Metsur, Kaia Skoblov, Ott Sepp jt. Lavastuses teevad kaasa puhkpilliorkester Eller Brass, kohalikud lauljad ja harrastusnäitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles