Tartumaa tõstja võitis veteranide EMilt kulla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kang. Illustreeriv foto.
Kang. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Eesti tõsteveteranide kõigi aegade edukaim esinemine veteranide EMil päädis kahe kullaga. Neist esimese tõi Tartumaale Urmas Treier. Teise Järvamaale Erik Kuningas.

Urmas Treier tõi oma klubile SK Jõud esimese Euroopa meistritiitli, võites Inglismaal vanuseklassis M45 kehakaalus kuni 94 kg kulla. Treieri tulemusteks oli 112 kg rebimises ja 138 kg tõukamises, teatas SK Jõud.

Eestile toodi veel teinegi kuld. Sellega sai hakkama Erik Kuningas, kes võitis vanuseklassis M35 ja kehakaalus üle 105 kg kulla. Kuningas rebis 120 kg ja tõukas 126 kg. Rebimisel vigastas ta õlga, kuid jätkas võistlemist. Tõukamises sooritas ta tõste vaid nii raske kangiga, kui võiduks vaja.

Lisaks kahele kullale langes eestlaste saagiks veel üks hõbemedal, mille võitis Jaanus Hiiemäe. Vanuseklassis M40 kehakaalus kuni 94 kg rebis ta 111 kg ja tõukas 143 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles