Pardiralli raha toob hematoloogia osakonnale 10 jälgimismonitori

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi annab TÜ Kliinikumi hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonnale üle Pardirallil kogutud 30 000 eurot  jälgimismonitoride ostmiseks.
Tśeki võtab vastu dr Ain Kaare (vasakul).
Märt Avandi annab TÜ Kliinikumi hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonnale üle Pardirallil kogutud 30 000 eurot jälgimismonitoride ostmiseks. Tśeki võtab vastu dr Ain Kaare (vasakul). Foto: Margus Ansu

Täna kell 14 andis Märt Avandi pardiralli meeskonna nimel Tartu ülikooli kliinikumile üle vannipartide võistuujumise sündmusega kogutud annetuse – 30 000 eurot. Selle raha eest ostetakse hematoloogiaosakonna palatitesse kümme jälgimismonitori ja õdede posti paigutatav keskne jälgimissüsteem.

Annetuse ehk tohutu suure rahatšeki 30 000 eurole võttis vastu hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna juhataja Ain Kaare.

Pärast lühikesi kõnesid said kohalviibijaid maiustada šokolaadikringli ja kohviga.

Kohaletulnute keskel viibinud hematoloog Sirje Mikkel ja kliiniku ülemõde Kaire Jugar kinnitasid, et monitorid peaksid kohale jõudma umbes kuu aja jooksul ning et need paigutatakse palateisse, kus on kõige raskemad haiged.

Need annavad pisut puhkust ka oma lastega haiglas viibijaile vanemaile, kelle ülesandeks on paratamatult saanud see, et neil hetkedel, mil õde läheduses ei ole, tuleb oma last valvata ja kohe märku anda igast olulisest muutusest kas lapse enesetundes või tema tervisenäitajais.

«Pärast jälgimismonitoride süsteemi paigaldust on õdede lauas valvaval inimesel pilk alati kõigel peal ja lapsevanem saab pisut kergemalt hingata,» ütles ta.

Pardiralli annetustega kogunes muljetavaldav summa – 110 551 eurot ja 80 senti. Nagu öeldud, 30 000 eurot läheb sellest kliinikumi hematoloogiaosakonnale jälgimismonitoride ostmiseks ning ülejäänu MTÜ Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu tugiteenuste rahastamiseks.

Märt Avandi säras samuti tšekki üle andes, öeldes, et selle rahaga annab ehk midagi veel lappida, kui kliinikul muresid on, ning arst Ain Kaare märkis, et õnnestunud pardiralli näitab, et inimesed hoolivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles