Viie haruga ristile tuleb siiski ringtee

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: OÜ Tinter-Projekt

Aardla tänava viie haruga ristmikust võib sügiseks siiski ringristmik saada, kuigi esimene hange osutus linnale liiga kalliks.

Riigihanke tulemusel kujunenuks algse projekti järgi ümberehituse hinnaks 560 000 eurot, selle sees 60 000 eurot torutööde raha. Abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et linn on teinud nüüd pingutusi, et saada tööde hind 250 000 euro raamidesse, ja kui kõik laabub, võetakse ristmiku ümberehitus siiski tänavu ette.

Sügiseks valmis

Semilarski sõnul on projekteerijaga kokkulepe, et nemad suudavad oma töö ära teha kuu lõpuks. «Kui juuli alguses õnnestub hange välja kuulutada, peab see olema üleval kümme päeva. Kui vaidlustusajad on läbi, siis juuli teises pooles peaksime jõudma lepingu sõlmida,» sõnas ta. «Me ei tahaks sellest projektist loobuda.

Parimal juhul oleks teostamise aeg august, ideaalis sooviksime saada selle ringristmiku valmis 1. septembriks. Näeme palju vaeva. » Semilarski ütles, et sellel objektil on mitu korda kohal käidud ja peetud arutelusid, viimasel korral olid kohal projekteerija, liiklusspetsialistid ja linna spetsialistid. «Sai tõsiselt arutatud, kas muudetud lahendus on ohutu, tehtav ja liiklejaile üheselt arusaadav, » sõnas abilinnapea.

Mitu muudatust

Kuivõrd eelmisel hankel selgusid ühikhinnad, on nende põhjal võimalik teha järeldusi, kui palju tuleks kärpida, et mahtuda soovitud raamidesse. Praeguse plaani järgi ei vahetata välja tee aluskihti, pannakse 25 sentimeetrit killustikku ja sellele asfaldikihid. Elektritöid tuleb minimaalselt, kuigi varem oli plaanis ära kaotada õhuliinid.

Praegu on kavas vaid üks elektripost ümber paigutada. Ringi südamik on Semilarski sõnul plaanis rajada nii, et see oleks kena ja roheline. Võimalik, et ohutussaared üksnes värvitakse maha ja hiljem ehitatakse äärekividega saarekesed. «Sõidujoonis sellest ei muutu, » ütles Semilarski. «Liiklusspetsialistid ütlevad, et see ring peaks toimima normaalselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles