Tartu maleva motomehed kutsuvad võidutuld tooma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Tartu maleva motoriseeritud üksus läheb võidutulele vastu.
Kaitseliidu Tartu maleva motoriseeritud üksus läheb võidutulele vastu. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kaitseliidu Tartu maleva motomehed kutsuvad 23. juunil kõiki motomehi liituma võidutule eskordiga, mis võtab Tartu maakonna piirilt vastu Hiiumaalt saabuva võidutule ning toob selle Tartusse.

Tartu maleva motoriseeritud üksikrühma liige Tanel Meile ütles, et kui varasematel aastatel on võidutule eskordiga saanud ühineda vaid organiseerunud motomehed, siis sel aastal oodatakse aktsioonist osa võtma kõiki mootorrattureid.

Osalemissoovist palutakse eelnevalt teada anda e-postiaadressil peeter@motohoov.ee. Mootorratturid kogunevad kell 13 Ilmatsalu ja Viljandi ringi vahele jäävas Neste tanklas.

Motoriseeritud üksikrühm eskordib võidutule Tartu maakonna piirilt Puurmanist Tartu linna raekoja platsile. Eskordi eesmärgiks on tähtsustada ja väärtustada mootorratta ja mototehnika ajaloolist osa rahvuslikus kultuuris. Võidutuli antakse omavalitsuste esindajatele Raekoja platsil üle kell 16 maakaitsepäeval. Võidupüha ja võidutule toomine oma kodukohta on olnud iseseisva Eesti üks esimesi traditsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles