Kaitsekolledž avas Balti ketile pühendatud õpperuumi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kaitsekolledžis avati Balti ketile pühendatud õpperuum.
Balti kaitsekolledžis avati Balti ketile pühendatud õpperuum. Foto: Margus Ansu

Täna ennelõunal avasid Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrid Balti kaitsekolledžis lõpuaktuse raames Balti riikide ühtsust sümboliseeriva õpperuumi Baltic Way.

Õppeklass sümboliseerib kolme Balti riigi ühtsust, koostööd ja kokkuhoidmist. Selle rõhutamiseks kaunistab õpperuumi otsaseina seinamaaling Baltic Way ehk Balti kett, mis tuletab ruumis olijatele meelde laulva revolutsiooni ajal toimunud ajaloolist sündmust.

Balti ketti kujutava seinamaalingu autoriks on kunstnik Kamille Saabre. Kunstnik kasutas maali ainestikuna mitmeid ajaloolisi fotosid ja lisas informatiivseid tekste.

Kaitseminister Sven Mikser sõnul on Balti keti nimeline õpperuum oluline märgiline tähis, mis kehastab Eesti, Läti ja Leedu rahvaste koostööd. „Balti kett oli üks säravamatest lähiajaloolistest sündmustest, mis ühendab meie kolme rahvast,“ ütles Mikser. „Balti kett oli üks neist teetähistest, mis viis välja Eesti, Läti ja Leedu tõhusale kaitsekoostööle, mille üks olulisem osa on Balti kaitsekolledž Tartus.“

Sel aastal toimus esmakordselt ka kolme kursuse ühine lõpuaktus, mille tulemusel said Balti-, NATO ja partnerriigid juurde 76 kõrgema sõjaväelise juhtkonna tasemel ohvitseri ja tsiviilisikut. Kursused lõpetas 12 vanemohvitseri, 54 staabiohvitseri ja 10 tsiviilisikut.

Balti kaitsekolledž on Euroopa mandriosas ainus inglise keeles ohvitseridele ja tsiviilametnikele kõrgemat sõjalist haridust andev õppeasutus, mis on orienteeritud väikeriikide julgeolekuküsimustele.

Kolledž keskendub õppetöös nüüdisaegsete sõjaliste konfliktide analüüsile, ühisoperatsioonide planeerimisele ning tulevikutrendide prognoosimisele. Kolledži on lõpetanud üle 1000 vanemohvitseri ja kõrgemat ametnikku 39 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles