Mängi ja võida auhind: kes on autor?

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Capri motiivi" maalis Konrad Mägi aastail 1921-1922.
"Capri motiivi" maalis Konrad Mägi aastail 1921-1922. Foto: Repro

Tartu Postimees annab koostöös Tartu kunstimuuseumiga oma panuse eesti kunsti ja ühtlasi muuseumi kunstikogu tutvustamisse mänguga meie veebilehes. Lugejad said keskpäeval võimaluse ära arvata, kes on maalinud kunstiteose, millest kõigepealt oli näha vaid üks väike ruut. Iga tunni tagant avanes rohkem pildipinda. Esimesena arvas õigesti ära, et autor on Konrad Mägi, sindilane Gunnar Proover, ning saatis oma vastuse mängu reeglite kohaselt meilitsi toimetusele.

Auhinnaks on Tartu kunstimuuseumi tänavu välja antud postkaartide komplekt, millel on kujutatud muuseumi kogusse kuuluvaid teoseid, ning Postimehe pleed.

Tänase mängu teos, Konrad Mägi «Capri motiiv», on originaalis välja pandud täna avatud näitusel Tartu kunstimuuseumi viltuse maja (Raekoja plats 18) kolmanda korruse projektiruumis.

Kavas on teha veel kaks sellist mängu – Tartu kunstimuuseumi 75. aastapäeva tähistava näitustesarja «Tartmus 75!» järgmise kahe väljapaneku ajal.

Copy
Tagasi üles