Uus õppeprorektor soovib anda noorteadlastele rohkem tööd

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Martin Hallik. 1. novembrist saab temast ülikooli õppeprorektor.
Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Martin Hallik. 1. novembrist saab temast ülikooli õppeprorektor. Foto: Sille Annuk

Novembrist Tartu Ülikooli õppeprorektori kohal Birute Klaasilt teatepulka üle võttev Martin Hallik soovib rinda pista doktorantide palgatöö teemaga.


«Tänase seisuga on 35 protsenti meie doktorantidest seotud õppe- ja teadustööga, aga see number võiks olla oluliselt suurem,» leidis Hallik.

Kaheksast viieni palgatöö kõrvalt doktoritöö kirjutamise keerulise kadalipu on Hallik omal nahal järgi proovinud. Uus õppeprorektor näeb, et oluliselt lihtsam oleks kui palgatööd saaks teha ülikooli juures ning ühtlasi seonduks see ka valmima teadustööga.

«Doktorantide mured oleksid väiksemad, kui nad oleksid rohkem hõlmatud ülikooli juures teadus- ja õppetöös.»   

Kuigi raamatukogu pole õppeprorektori vastutusalas, lubas praegu Tartu Ülikooli raamatukogus direktoriametit pidav Hallik, et raamatukogu renoveerimise projekti juures jääb ta siiski kaasa rääkima.

«See on niivõrd suur asi, mille sees ma olen olnud, et tunnen moraalset kohustust anda oma panus ka tulevikus.» Raamatukogu suurte projektide juures asjatamine tuleb Halliku sõnul siiski õppeprorektori tööst vabal ajal.

Õppeprorektorina soovib Hallik parandada ennekõike tudengite õppekeskkonda. Nii raamatukogu direktori kui õppeprorektorina näeb Hallik, et raamatukogus peaks olema oluliselt rohkem e-raamatuid, mis oleksid kättesaadavad kõikidele üliõpilastele.

«Püüan töötada selle nimel, et kõik üliõpilased, kes on ainele registreerunud saaksid õppematerjalid kätte ja vabalt kasutada.» Tulemusi ilmselt poole aastaga kohe käega katsuda ei ole, kuid Hallik soovib siiski õppekirjanduse põuda leevendust tuua suhteliselt kiiresti.

Hallik on ka Eesti Raamatukoguvõrgu Konsortsium ELNETi juhatuses. Sealt lubab tööd alustav õppeprorektor end samuti tagandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles