Tartmus vaatab 75 aasta taha

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraatorid Hanna-Liis Kont (vasakult) ja Rael Artel seadsid eile üles väljapaneku, mille hulgas on Eduard Wiiralti graafiline leht «Lamav tiiger».
Näituse kuraatorid Hanna-Liis Kont (vasakult) ja Rael Artel seadsid eile üles väljapaneku, mille hulgas on Eduard Wiiralti graafiline leht «Lamav tiiger». Foto: Margus Ansu

Tartu kunstimuuseumis käis eile pingeline tegevus, millele on eelnenud 75 aastat tööd ja mille alguses seisis ka Postimees. Eilse askeldamise tulemusel avaneb täna näitusemajas võimalus vaadata sarja «Tartmus 75!» esimest väljapanekut.

Kevadel 75 aastat tagasi, täpsemalt 18. märtsil 1940, istus Pallases koos Tartu kunstimuuseumi asutamise toimkond. Koosoleku üks otsustavaid osalisi oli Postimehe toimetaja Jaan Kitzberg. Mõte sai teoks ja muuseum ametlikult moodustatuks Tartu linnavalitsuse otsusega 17. novembril 1940.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles