Athenas näeb uusi Saksa väärtfilme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Athena kinosaal.
Athena kinosaal. Foto: Sille Annuk

Tartu Saksa Kultuuri Instituut toob koostöös Tallinna Goethe Instituudiga alates neljapäevast nädala jooksul Athena kultuurikeskuses vaatajate ette festivalisarja «Saksa uus kino», mida huvilised saavad näha sügiseti ka edaspidi.


«Tänavu toome välja aastate 2009 ja 2010 Saksa filme, millest nii mõnedki on juba saanud filmiauhindu või kandideerivad neile, ühesõnaga väärtfilmid,» märkis saksa kultuuri instituudi juhataja Malle Ploovits.

Esimesel päeval, homme kell 19 saab näha Florian Gal­lenbergeri filmi «John Rabe». «Kutsusime külla Saksamaa praegu ühe kuulsama näitleja, filmis peategelast mängiva Ul­rich Tukuri,» märkis Ploo­vits. «Enne linastust on vaatajate kohtumine Tuku­riga.»

Reedel ja laupäeval on kavas kolm filmi, pühapäeval ja esmaspäeval kaks linateost ning teisipäeval üks film. Pilet maksab Tartus 50 krooni, õpilased, tudengid ja pensionärid pääsevad seansile 25 krooniga.

Tallinnas Sõpruse kinos algab «Saksa uue kino» festival täna samuti «John Ra­bega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles