Tartu ülikoolis vahetub õppeprorektor

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Noorma
Mart Noorma Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba juulikuust asub Tartu ülikooli õppeprorektori ametikohuseid täitma senine loodus- ja tehnoloogiateaduskonna prodekaan Mart Noorma. Praegune õppeprorektor Martin Hallik võtab ametialaseks enesetäiendamiseks vaba aasta ja naaseb seejärel tööle ülikooli raamatukogu direktori ametikohale.

Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm ütles pressiesindaja vahendusel, et Noorma on väljapaistev akadeemiline liider, kes on kõrghariduse kvaliteedi eest seismisel ja teaduse populariseerimisel tuntud nii ülikoolis sees kui ka Eestis laiemalt. Ta lisas, et õppeprorektori töö on ülikoolis kindlasti üks pingelisemaid ning Mart Noormal on olemas kõik vajalikud eeldused, et aidata õppevaldkonna liidrina kaasa ülikooli kõrge akadeemilise taseme kindlustamisele.

Õppeprorektorina saab Noorma ülesandeks järgmisel kahel aastal juhtimis- ja struktuurireformi sujuv rakendumine ja doktoriõppe tugevdamine, aga ka käimasoleva õppekavade kvaliteedireformi ja õpetamisoskuste arendusplaanide elluviimine.

Senise õppeprorektori ametiajal ja juhtimisel on ülikoolis rakendunud riiklik kõrgharidusreform, ülikooli õppekorralduses saadud tähtajatu õpetamisõigus õpetajakoolituse õppekavadel, sisse viidud õppeassistentide süsteem ning tagatud kõrge tase uute üliõpilaste vastuvõtul. Halliku eestvedamisel valmistati ette ka ülikooli õppekavade kvaliteedi reformi põhimõtted.

Mart Noorma on laiemale avalikkusele tuntud Eesti tudengisatelliidi ESTCube-1 programmi algataja ja juhendajana ning teadust populariseeriva telesaate «Rakett 69» kohtunikuna. Ta on pälvinud presidendi hariduspreemia, Valgetähe teenetemärgi ning arvukalt teisi tunnustusi. 2013. aastal valiti ta Postimehe aasta inimeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles